SECO/WARWICK w chmurze Microsoft

SECO/WARWICK jest technologicznym liderem w produkcji innowacyjnych pieców do obróbki cieplnej. SECO/WARWICK zdecydował się na wdrożenie Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations w chmurze, aby zapewnić firmie ciągły rozwój przy zachowaniu najwyższego poziomu bezpieczeństwa i wydajności.‍

Aby skutecznie konkurować i stać na czele rynku w zakresie rozwoju technologii obróbki cieplnej, zarząd firmy podjął decyzję o zmianie rozwiązań, które wspierają zarządzanie i obsługę głównych procesów biznesowych. Jednym z kluczowych celów wdrożenia Microsoft Dynamics 365 jest osiągnięcie zysków poprzez cyfrową transformację. Na szczycie listy priorytetów są także standaryzacja produktów i całkowita eliminacja dokumentów papierowych, która ma dopełnić cyfrowy wizerunek firmy.

Wdrożenie rozwiązania Dynamics 365 obejmie na początek blisko 500 pracowników w obszarach: finanse, zarządzanie kosztami, zarządzanie łańcuchem dostaw, transport, projektowanie i produkcja, sprzedaż, zarządzanie serwisem i magazynem. Projekt zakłada również modernizację, ujednolicenie i transfer systemu CRM (obecnie 200 użytkowników) do chmury.

Nowoczesne technologie są fundamentem czwartej rewolucji przemysłowej, w której bierzemy aktywny udział. Są one niezbędne, aby sprawnie konkurować na rynku, tworzyć nowe oferty dla klientów i optymalizować operacje. W związku z tym wczesne dostosowanie się do trendów pozwala określić kierunek, w którym powinna podążać firma

– podkreśla Bartosz Klinowski, Członek Zarządu SECO/WARWICK SA.

Oprócz wdrożenia systemu ERP (Dynamics 365), SECO/WARWICK planuje wykorzystać technologię uczenia maszynowego do przewidywania i zapobiegania awariom maszyn i sprzętu. Dodatkowo serwisanci będą używać w pracy okularów rozszerzonej rzeczywistości SECO/LENS, opracowanych na bazie technologii HoloLens. Zwiększą one komfort i wydajność pracy zespołu serwisowego. Wszystkie parametry operacyjne urządzeń produkcyjnych i produktów zainstalowanych u klientów będą stale monitorowane dzięki platformie Microsoft Azure IoT.

Przemysł już teraz dostrzega korzyści płynące z wdrożenia najnowocześniejszych rozwiązań informatycznych. Integracja systemów zarządzania ERP z rozwiązaniami Internetu rzeczy lub rzeczywistości rozszerzonej jest kierunkiem, w którym zmierza rewolucja przemysłowa, a firmy zdecydowane na to rozwiązanie wyznaczają kierunek cyfrowej transformacji całego sektora

– dodaje Przemysław Szuder, Członek Zarządu Microsoft.

Szczególne wymagania projektu wdrożeniowego wymagały od kierownictwa SECO/WARWICK poświęcenia dużej uwagi wyborowi firmy, która będzie przewodzić wdrożeniu systemu. Celem było znalezienie partnera, który miałby doświadczenie w realizacji dużych międzynarodowych projektów z wykorzystaniem najnowszych dostępnych technologii. Wdrożenie Microsoft Dynamics 365 w SECO/WARWICK wymagało partnera technologicznego, który będzie w stanie nie tylko wdrożyć rozwiązanie, ale również zintegrować je z innymi technologiami w środowisku Microsoft.

Projekt wymagał dużego zespołu wdrożeniowego z doświadczeniem biznesowym, który miałby pomóc w reorganizacji procesów biznesowych firmy. Specjalistów, którzy rozumieją ten rynek. Zarząd SECO/WARWICK szukał partnera, który zagwarantuje najwyższy możliwy poziom bezpieczeństwa projektu

– mówi Michał Tekiela, CEO ANEGIS, partnera firmy Microsoft.

Kup bilet tańszy o 995 zł
Wypełnij formularz i zdobądź kod zniżkowy na udział w Retail Summit 2024